'Kijk Mama' Deel 2

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 18:00

Het leed wat vlekken in onze kinderen hen kleding heet. Iedere ouder zal dit herkennen en iedere week weer een strijdt. Ben je er klaar mee en gooi je het kledingstuk weg?  Of toch nog eens proberen de vlek eruit te krijgen met de volgende tips?

 • Poep
  Eventuele resterende poep verwijderen en heel goed uitspoelen met jawel daar komt hij weer… Koud water! Laat het daarna weken in warm water met soda of vlekkenbehandelaar. Daarna mag hij gewoon mee in de wasmachine. Zit de vlek er nog steeds in? Laat hem dan eens drogen in de zon.
 • Rood fruit
  Koud water weer eerst even spoelen, breng op de vlek wat citroensap aan en laat het even inwerken. Spoel het uit en behandel de vlek met wasmiddel om vervolgens op maximaal 40graden te wassen.
 • Vet vlekken.
  Indien het net is gebeurd gooi er de talkpoeder van je baby op, dat absorbeert het meeste vet weg. Zitter er een paar kleine vlekjes op? Smeer dan de vlekken in met citroen voordat je het wast in de machine. Heb je dat niet in huis probeer het dan eens met afwasmiddel en spoel het uit met lauw water en was het daarna mee in de wasmachine met het normale wasprogramma.
 • Zweet
  Spuit een beetje glansspoelmiddel van de vaatwasser of schoonmaakazijn op de zweetplekken. Laat het intrekken en was het in de machine. Zo heet mogelijk als voorgeschreven in het wasetiket. Daarna lekker laten drogen in de zon en de vlek zal verdwijnen.
 • Moedermelk
  Helaas is dit een vlek, waarvan je denkt dat deze makkelijk schoon te krijgen is, maar na een tijdje kan de vlek toch nog geel uitslaan. Daarom is het belangrijk dat je voor het wassen een nachtje laat weken in koud water met citroensap. Daarna gewoon mee in het wasprogramma en dat zou voldoende moeten zijn
 • Stift
  Viltstiften krijg je er vooral uit met spiritus. Dep het op de vlek voor je het in de wasmachine stopt. Heb je het niet in huis, dan zou je het ook kunnen proberen met witte tandenpasta
 • Braaksel
  Verwijder restanten braaksel en spoel het uit met koud water. Spoel daarna met 1 eetlepel ammonia op 1 liter water en daarna mag het mee in het standaard wasprogramma.

 

Ik hoop dat deze wastips jullie geholpen hebben.

Liefs Laura


«   »