Team Jeans of team Legging.

Gepubliceerd op 9 september 2020 om 20:00

Vorige week was er in onze verhaallijn de volgende vraag te vinden.

Ben jij voor team Jeans of team legging.

Zoals een klein beetje verwacht en veel fashion designers niet blij mee zijn heeft team legging gewonnen. Mij persoonlijk zal je niet snel vinden in een legging. Waarom niet? Ik ben altijd bang dat hij net doorschijnt of niet lekker zit. Een legging vinden die een perfecte fit hebben, niet meteen verwassen zijn na één keer wassen en niet doorschijnt zijn zeldzaam. Daarentegen mijn dochter; wil enkel rokjes of legging dragen, ‘ no way’ dat ik haar in een spijkerbroek krijg. Ook al staat het haar zo stoer.

Waarom een strakke spijkerbroek dragen terwijl je je lekkerder kunt bewegen in een legging? Niet alleen dochters maar ook gaan steeds meer jongens de legging dragen. Legging zijn op dit moment absoluut unisex. Workers blue of juist met een stoere leger of leeuwen print? Niet alleen voor meisjes, ook de jongens vinden het heerlijk om een legging aan te hebben. Stoer shirt of sweater erop, knappe schoentjes en klaar is die stoere vent.

Maar hoe houdt je die legging nu het langst mooi? Even een paar tips op een rij

  • Sorteer je was op kleur en stoort.
  • Gebruik de droger zo min mogelijk maar gebruik lekker ‘ old school’ een droogrek.
  • Keer je legging binnenstebuiten
  • Is de wasmachine klaar? Haal de legging er direct uit, hoe langer hij blijft zitten hoe meer er lelijke kreukels of nare vlekken hier in blijven zitten
  • Lees goed het label, is het een gevoelige legging, snel verkleuren etc. Niet dat je daar tijd voor hebt, maar dan zou je hem ook met de hand kunnen wassen.
  • Was kleding nooit te heet, kies eerder voor een 30 of 40 graden dan een kook wasje
  • Gebruik wasmiddel zonder Chloor
  • Was je kleding zo min mogelijk, lekker uithangen kan ook genoeg zijn om nog eens te dragen. Mits er geen lekkere groene gras-, modder- of etensvlekken in zitten.
  • Goedkoop is vaak duurkoop. Helaas weten we het allemaal dat goedkoop niet altijd betekend dat dit leuk is. Vaak wel voor de bankrekening, maar helaas niet altijd voor je legging. Een gaatje, doorschijnend of verkleuren zal sneller gebeuren bij een goedkopere legging, dan bij een iets duurdere legging.

 

Liefs Laura


«